Bapas helpt bedrijven en organisaties beter te presteren

Bapas Trainingen

Opdrachtgevers én hun deelnemende professionals zijn enthousiast over de trainingen van BAPAS. In één dag dragen onze arbeidspsychologen essentiële kennis en vaardigheden over op het gebied van leidinggeven, selectie, coaching en ontwikkeling van medewerkers. Theorie, praktijk, do’s & don’ts, inzicht in eigen gedrag, uitgebreid zelf oefenen: na deze compacte training is de gereedschapstas voor people management stevig bijgevuld. De trainingen van BAPAS richten zich op zowel lijnmanagers als HR medewerkers.

Intensieve 1-daagse praktijktraining leidinggeven

Diepgang en pragmatische aanpak

Via intensieve 1-daagse training leren de arbeidspsychologen van BAPAS uw managers en HR professionals hun leiderschap te verbeteren, personeelsinstrumenten effectiever toe te passen en tot betere beslissingen te komen bij de selectie van medewerkers. Onze trainingen kenmerken zich door een combinatie van diepgang en pragmatische aanpak. De trainers van BAPAS zijn psychologen met kennis en inzicht in de werkende mens, die hun vakinhoudelijke expertise combineren met ruime bedrijfskundige ervaring.

U kunt zich inschrijven op drie 1-daagse trainingen:

Training 1: Functioneren en beoordelen
Succes in leidinggeven begint met effectief toepassen van de gespreks-cyclus van plannen, functioneren en beoordelen. Hoe voer ik een functioneringsgesprek? Een beoordelingsgesprek? Een voortgangsgesprek? Hoe beoordeel en ontwikkel ik competenties van medewerkers? Hoe stap ik over van taakgericht naar resultaatgericht werken?

Training 2: Coachend leidinggeven
Coachend leiderschap… Een veelgehoorde term. Maar wat houdt het nu precies in? En hoe breng je het in praktijk? Als leidinggevende moet je een medewerker niet alleen beoordelen op resultaat, maar ook ondersteunen en toerusten om dit resultaat te kunnen bereiken. In deze training leert u o.a. over doelgericht coachen, maken van resultaatgerichte afspraken, geven van feedback en omgaan met weerstanden.

Training 3: Personeelsselectie
In deze training leert BAPAS u alles over effectieve en betrouwbare selectie van personeel. U leert uw onderbuikgevoel te objectiveren en op basis van concrete informatie en beoordeling een gemotiveerde beslissing te nemen. Deze workshop gaat in op zowel de theorie als (vooral!) de praktijk van het selectiegesprek. Het oefenprogramma is case-gericht en is geschikt voor HR professionals én lijnmanagers.

Praktische informatie

De training vindt plaats in het BAPAS Trainingscentrum in A’dam-Sloterdijk (vlakbij Station NS). Programma van een dag. Maximaal 10 deelnemers. De training wordt standaard gegeven door 2 trainers van BAPAS. Inclusief lunch en documentatie.

Programma op maat of in-company?

Wij kunnen deze training ook in-company geven, al dan niet met een programma op maat gemaakt voor uw organisatie.

Tarief & informatie

De kosten voor het volgen van een 1-daagse training bedragen € 495,- per persoon (excl. BTW). Heeft u vragen over ons trainingsprogramma? Neem contact op met de Officemanager bereikbaar via info@bapas.nl en 020 – 716 24 64.

Voor een gedragsgerichte verdieping op de harde leerstof in onze succesvolle opleiding Controller in een Week, kozen wij voor coaching, met als input gebruiksvriendelijke en inzichtelijke online ontwikkeltesten. In BAPAS hebben we een partner gevonden die deze testen uiterst betrouwbaar en secuur voor ons faciliteert.

De lijnen met BAPAS zijn kort en de service is hoog. Deelnemers die de opleiding afrondden gaven aan de tests als leuk en leerzaam te hebben ervaren. De inzichten en adviezen uit de rapportage zijn direct bruikbaar, helder vormgegeven en prettig omschreven.

Wij zijn blij met de doorvertaling door BAPAS van haar reguliere tests naar kleurprofielen. Deze helpen ons bij de verbetering van de communicatie en samenwerking binnen onze teams.

Zeer waardevol vind ik dat de kleurprofilering aansluit op een ons bekende en vertrouwde testomgeving. Wij waarderen het zeer dat BAPAS niet alleen tests uitvoert, maar ze ook ontwikkelt voor haar klantbehoeften!

De flexibele, kritische en oplossingsgerichte approach van BAPAS voor het Management Development programma van ons global EMT is ons zeer goed bevallen. Onze verwachtingen waren hoog, onze MT leden kritisch én we wilden een betaalbaar, tailor-made proces. Kortom als opdrachtgever hadden we hoge eisen!

In dit MD-programma ging BAPAS aanmerkelijk verder dan ontwikkelonderzoek en assessments. Haar toegevoegde waarde lag evenzeer in meedenken vanaf ‘tekentafel’ tot en met de praktische uitrol van de uitkomsten van het programma. Na een aantal maanden intensieve samenwerking met BAPAS zijn onze verwachtingen overtroffen.

logo Hiltermann Lease

BAPAS heeft onze snel groeiende organisatie prima kunnen helpen bij de professionalisering van het functiehuis, de inrichting van belangrijke HR-processen en het resultaatgericht beschrijven van functies. Ook de managers en ik zelf als HR-professional hebben via BAPAS veel praktische kennis en vaardigheden geleerd, die we bovendien direct kunnen toepassen.

BAPAS is een goede adviseur en partner, die altijd klaar staat en bereid is een stapje extra te zetten. Mijn eigen bijspijkering op HR-gebied door Marten van de Braak heb ik als zeer leerzaam ervaren.

logo variopool

De sterke groei van Variopool stelde ons voor nieuwe uitdagingen. Een belangrijke stap vooruit was de overgang van taakgericht naar resultaatgericht werken. BAPAS beschreef onze functies opnieuw en gaf handvatten om meer doelgericht te werken. Deze nieuwe benadering leidde door de hele organisatie tot een duidelijk verwachtingskader ten aanzien van resultaatgericht werken.

De dienstverlening in dit project van BAPAS was professioneel en prettig, zowel voor medewerkers als managers. Laagdrempelig in de benadering en gesprekken, hoogwaardig in de output. We blijven inzetten op ‘resultaatgericht’, en hierin regelmatig met BAPAS samenwerken.