Bapas helpt bedrijven en organisaties beter te presteren

Bapas Assessments

Het CBS rapporteert eind 2022 in ons land 1,17 miljoen mensen met een hoofdbaan als zzp’er. Samen met de 327.000 deeltijd zzp’ers (KvK) telt NL nu bijna 1,5 miljoen zelfstandige professionals die hun kennis & ervaring te gelde maken. Evenals hun collega’s in loondienst. Maar het aandeel ZZP (nu bijna 20% van de werkenden) blijft groeien. Hoe diep is anno 2023 dan nog de kloof, nu de reële kosten van loondienst en freelance elkaar naderen? Vaste medewerkers hun werk toenemend flexibel mogen invullen? En freelancers bij een goede klik steeds vaker… in vaste dienst treden?!

Snel de beste ZZP'er bemiddeld voor vaste lage fee € 5.500 ?

ZZP-oplossingen met meerwaarde

Als specialist in HR, sourcing en recruitment werft en selecteert BAPAS voor opdrachtgevers niet alleen vast maar ook flexibel personeel. ZZP-oplossingen blijken dubbel favoriet. Bij de werkgever: competente managers of professionals met bewezen track-record. Bij BAPAS: vaak meerdere goede kandidaten, en dus extra klantwaarde vanuit onze kwaliteit en selectiekracht.

Flex mogelijk benutten als opstap naar Vast?

Personeel schaars? BAPAS vindt uw topmanager of key professional altijd. Maar niet én altijd én snel. Bij urgentie stellen wij u een geschikte ZZP’er voor. Die matcht op competentie, relevante ervaring, maar ook op cultuur, affiniteit en motivatie. Zodat er maximale kans is op langere binding en ontwikkeling naar desgewenst vast dienstverband.

Combi van Snelheid, Kwaliteit en Lage Fee

Topkandidaten voor ‘in vaste dienst’ zijn in de huidige arbeidsmarkt veelal lastig te vervullen. Daarbij zijn de toppers bijna nooit werkeloos en gelden opzegtermijnen van 1 tot meestal 2 tot 3 maanden na opzegging. Op ZZP basis levert BAPAS die topkandidaten SNEL, tegen een LAGE VASTE FEE en op KWALITEIT beoordeeld.

Proces en kwaliteit als bij volledige W&S

De perfect match vinden en identificeren wij met onze online sourcing tools snel rechtstreeks in de markt. Is snelheid geboden? Dan zetten wij alles op alles om al binnen twee weken een kandidaat te presenteren die voldoet aan de gevraagde kennis en vaardigheden, ervaring, interesse en motivatie. Bij ons ZZP-bemiddeling proces – intake, werving, beoordeling en selectie – lopen de stappen parallel aan het reguliere BAPAS Full Recruitment.

Interim of vast – Selectie kent dezelfde kwaliteit

Bij ZZP-bemiddeling is er voor inwerken meestal weinig tijd: de professional of manager moet snel presteren. Vakinhoudelijke expertise en specifieke ervaring zijn dus belangrijk. Voor deze kandidaten hanteren wij mede daarom de strenge selectie-instrumenten uit onze reguliere W&S. Zo zitten in principe psychologische tests standaard in het proces. Bij executive functies vullen wij dit aan met competentiegerichte beoordeling. De kwaliteit van onze arbeidspsychologische selectie garandeert dat de kandidaat niet alleen voldoet op kennis en ervaring, maar ook op gedrag en de functie-relevante competenties.

Specifieke voordelen van ZZP-inzet via BAPAS bemiddeling

 • Mogelijkheden om de medewerker zelf in dienst te nemen, waarbij BAPAS geen overname vergoeding vraagt.
 • Snelle vervulling van de vacature
 • Kandidaat beschikt over de gewenste gedragsvaardigheden en is daarop door BAPAS onderzocht en beoordeeld
 • Samen met ZZP’er bepaalt u de voorwaarden in een bilaterale overeenkomst (waarin BAPAS geen partij is)
 • Flexibiliteit in de duur van de overeenkomst tussen U en de ZZP’er
 • Binnenhalen en borgen van nieuwe of specifieke expertise

Financiële aspecten en voordelen ‘ZZP’ tegen ‘Vaste dienst’

 • All-in bemiddelingsfee BAPAS van € 5.500, waarvan 50% bij aanname van de kandidaat en 50% na proefmaand
 • Financiële transparantie: u betaalt als opdrachtgever alleen de daadwerkelijk gewerkte uren, tegen vooraf tussen u en de zzp-kandidaat overeengekomen tarief
 • Geen werkgeversrisico bij ziekte, arbeidsongeschiktheid etc.
 • Geen werknemersverzekeringen (11 á 12%)
 • Geen Inkomensafhankelijke bijdrage Zvw (7 á 8%)
 • Geen vakantiegeld (8%)
 • Geen oudejaarsuitkering of 13e maand (ca. 8%)
 • Geen pensioenbijdrage (3 tot 10%)
 • Geen inspanning en kosten voor personeelsbegeleiding (opleiding, ontwikkeling, functioneren & beoordelen, Arbo)
 • Geen kosten van: leaseauto; woon/werk verkeer; ICT-middelen; abonnementen e.a. secundaire emolumenten en incentives.

 

Situaties waarin werkgevers veelal flexibele inzet benutten

 • Vervanging bij ziekte, zwangerschap, sabbatical
 • Eenmalige projecten & opdrachten
 • Pieken in de personeelsbehoefte
 • Tijdelijke specialistische ondersteuning
 • Bijzondere bedrijfsomstandigheden, zoals verhuizing, reorganisatie, personeelsstop
 • Flexibilisering van de personeelsvoorziening
 • Onvoldoende zekerheid of personeelsbehoefte structureel is


Onze arbeidspsychologen werken volgens de richtlijnen van het NIP.

Advies van Sofie Hordijk?

Vul uw telefoonnummer in en ik bel u snel!

Of mail mij een bericht via

Kan BAPAS acht high potentials voor het leiderschapsprogramma van ons moederbedrijf ADG uit de markt halen én selecteren – over vier professionele profielen? Geen eenvoudige vraag die wij stelden aan BAPAS, nadat andere bureaus faalden. Ik ben onder de indruk hoe BAPAS deze lastige opdracht succesvol volbracht. En binnen de gestelde tijd.

BAPAS hield iedereen aangesloten, stemde elke processtap zorgvuldig af en gaf ons steeds proactief een overzicht van de kandidaten in proces. Wij zijn zeer content met het eindresultaat; wij kregen kandidaten aan tafel die wij echt als potentiële leiders zien. De uitgebreide voordracht- en testrapportages zijn een mooi uitgangspunt voor hun verdere ontwikkeling.

logo Heyday

Onze lastige Werving & Selectie opdrachten besteden wij graag uit aan BAPAS. Segmentdirecteur, BD Manager, Marketing Manager - vind maar eens een goede in onze specialistische IFM-branche. BAPAS stroopt de mouwen op en levert ze alle drie!

Ons spreken bij BAPAS aan: de persoonlijke aanpak en de attente, zorgvuldige communicatie, ook richting kandidaten. En natuurlijk de superdegelijke selectie, resulterend in voordrachten van uitstekende eindkandidaten.

Logo Asito

BAPAS ondersteunt ons bij zowel de werving en selectie van kandidaten als bij het toetsen van interne kandidaten middels assessments bij doorstroom en loopbaanontwikkeling.

BAPAS is goed bekend met onze organisatie. Jullie psychologen en consultants weten welke eisen we stellen aan kandidaten. Zo komen we samen tot de beste match. Bij dit alles stel ik de persoonlijke aandacht, de gedrevenheid en de snelheid in handelen zeer op prijs.

Sinds begin 2019 helpt en adviseert BAPAS ons bij de werving & selectie van onder meer Thuiszorgmanagers en een Programmamanager. Als eerste valt ons op het degelijke proces, vanaf het voortraject, de formulering van het profiel en de vacature, tot en met het zoeken, selecteren en aanbieden van kandidaten.

Ook de methode van BAPAS vind ik fijn: kandidaten niet alleen werven, maar ze ook testen, assessen en ons rapporteren over de resultaten van het onderzoek. BAPAS werkt punctueel, is toegankelijk en houdt ons sterk betrokken bij de voortgang. Tot slot vinden wij de nazorg heel sterk, ook naar de kandidaten toe.

logo motosport store

Ervaren technisch personeel is schaars in automotive. Zeker in de Noordkop. Ook een commercieel-administratieve duizendpoot vind je hier niet snel. Een collega tipte ons BAPAS. Amsterdams bureau - nieuwe ervaring. Maar wel een positieve: beide vacatures zijn nu ingevuld!

Toen eenmaal het zoekprofiel strak stond leverde de campagne mooie respons. Psychologisch testen gaf extra zekerheid. Zelf zouden we zulke kandidaten niet hebben gevonden.

logo De Bibliotheek AanZet

AanZet is de 4e bibliotheek van het land, met 14 vestigingen, 170 vaste en 500 vrijwillige medewerkers. Wij hebben BAPAS recent ingeschakeld voor de werving en selectie van onze Concern Controller. BAPAS is flexibel en acteert mee met onze wensen.

De voordracht met testrapportage zat goed in elkaar, was heel herkenbaar en hielp ons enorm. Zo’n psychologisch onderzoek geeft veel handvatten. Daarmee kan je echt de diepte in gaan met kandidaten. Uiteindelijk lukte het BAPAS een geschikte nieuwe collega voor ons te vinden.

De samenwerking is ons heel goed bevallen. Met een goede intake als basis, waarin BAPAS goed luistert, scherp is en kennis van zaken laat zien, liep het  werving & selectieproces heel goed. Het  tempo zat er goed in, de persoonlijke aandacht is fijn en de lijnen waren kort. Ook de voordrachtrapportages en testrapportages waren voor ons heel waardevol en uitgebreid. Zo kreeg je een duidelijk beeld van de krachten, ontwikkelpunten en eventuele zwaktes van de kandidaten. Wij kwamen samen met BAPAS, en met de kandidaat tot de #dejuistematch.

 

BAPAS heeft ons ondersteund bij de werving en selectie van een Locatiemanager. Een lastige opgave, gezien de niche markt waarin wij actief zijn. BAPAS heeft ons ontzorgd en is vanaf het begin transparant geweest over de haalbaarheid. De voordracht en testrapportage van de kandidaat was voor ons waardevol en gaf een goed beeld van de kandidaat in de praktijk. Wij hebben de match gevonden!

De recruiters van BAPAS zijn heel servicegericht en dachten graag met ons mee in onze zoektocht naar talent die zich wilden inzetten voor de versnelling van de energietransitie in Nederland. Desiré en Shara hebben zich enorm flexibel opgesteld, hebben zelfs onze kernwaarden meegenomen in het selectieproces van kandidaten, en hielden ons goed op de hoogte tijdens het gehele recruitmentproces. Door de combinatie van de inzet van de recruiters én de inzichten van de psychologische assessment hebben wij een nieuwe 'Reller' aangenomen voor de rol Business & Financial Controller die gaat meewerken aan onze duurzame missie: een duurzaam thuis voor iedereen. Veel dank aan Desiré en Shara voor de fijne samenwerking!