Bapas helpt bedrijven en organisaties beter te presteren

Bapas Een corona-proof vacaturetekst

Een corona-proof vacaturetekst

Nu nog meer coronamaatregelen worden versoepeld, kan mogelijk een deel van jouw recruitmentproces weer ‘normaal’ worden ingericht. Zo kan het inwerken mogelijk weer deels op kantoor gebeuren en is een face-to-face kennismaking misschien weer mogelijk. Echter zullen we voorlopig nog wel met de 1,5 meter maatregel moeten leven en blijft thuiswerken een hot item. Deze belangrijke zaken dienen ook aandacht te krijgen in vacatureteksten. Hieronder lees je waar je extra op moet letten in coronatijd.

Arbeidsvoorwaarden

De wereld staat op zijn kop en opeens worden andere zaken belangrijk. Voor werkzoekenden is dat ook zo. Ineens krijgen andere factoren prioriteit. Denk aan thuiswerken en de mogelijkheid om met de auto naar het werk te komen. Nu een groot deel van Nederland thuiswerkt is voor velen van hen flexibel in te delen arbeidstijd belangrijk. Hoe gaan jullie bijvoorbeeld om met werktijden? Is er ruimte voor een flexibele indeling? Benoem dergelijke voorwaarden dus duidelijk. Indien je betere voorwaarden kunt bieden dan iemands huidige werkgever, dan kun je mogelijk zelfs talent binnenhalen!

Contactmomenten

Mensen zijn sociale wezens en vinden het prettig om contactmomenten te hebben. Hoe doen jullie dat als organisatie in deze tijd? Is de vrijmibo bijvoorbeeld vervangen door een digitale meeting of pubquiz? Beschrijf dat in je vacaturetekst.

Helder sollicitatieproces

Helderheid bieden in jouw sollicitatieproces is tot slot belangrijk. Benadruk bijvoorbeeld dat de eerste gesprekken via videocalls gaan. Geef ook aan middels welke tool de gesprekken worden gevoerd en met wie. Verder is het inwerkproces belangrijk. Inwerken op afstand is voor veel organisaties lastig. Als jouw organisatie daar al een strak plan voor heeft bedacht, kun je daar nog extra punten mee scoren door dat in de vacaturetekst te benoemen.  Zo maak je je vacature helemaal corona-proof!

Een corona-proof vacaturetekst  

Nu steeds meer coronamaatregelen worden versoepeld, kan mogelijk een deel van jouw recruitmentproces weer ‘normaal’ worden ingericht. Zo kan inwerken waarschijnlijk weer deels op kantoor of de werkvloer. Ook is face-to-face kennismaking met collega’s misschien weer mogelijk. Echter zullen we voorlopig met de 1,5 meter maatregel moeten leven en blijft thuiswerken een hot item. Deze zaken dienen ook aandacht te krijgen in vacatureteksten. Hieronder lees je waar je extra op moet letten in coronatijd.

Arbeidsvoorwaarden

De wereld staat op zijn kop en andere zaken worden mede belangrijk, of krijgen zelfs prioriteit. Voor werkzoekenden is dat ook zo. Denk aan thuiswerken en de mogelijkheid om met de auto naar het werk te komen. Nu een groot deel van Nederland thuiswerkt is voor velen een flexibel in te delen arbeidstijd belangrijk. Hoe gaan jullie bijvoorbeeld om met werktijden? Is er ruimte voor een flexibele indeling? Benoem dergelijke voorwaarden dus duidelijk. En als je betere voorwaarden kunt bieden dan de huidige werkgever van een kandidaat, dan kun je mogelijk zelfs onverwacht talent binnenhalen!

Contactmomenten

Mensen zijn sociale wezens en vinden het prettig om contactmomenten te hebben. Hoe doen jullie dat als organisatie in deze tijd? Is de vrijmibo bijvoorbeeld vervangen door een digitale meeting of pubquiz? Beschrijf dat in je vacaturetekst.

Helder sollicitatieproces

Helderheid bieden in jouw sollicitatieproces is tot slot belangrijk. Benadruk bijvoorbeeld dat de eerste gesprekken via videocalls gaan. Geef ook aan via welke tool de gesprekken worden gevoerd en met wie. Bijzondere aandacht verdient het inwerkproces. Inwerken op afstand is voor veel organisaties lastig. Als jouw organisatie daar al een strak plan voor heeft bedacht, kun je extra punten scoren door dat in de vacaturetekst te benoemen.  Zo maak je je vacature helemaal corona-proof!